Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi
Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

met champignons en zoete Aziatische saus

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de zoete Aziatische saus in sommige boxen vervangen door Pad Thai wokpasta. Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten. De bereidingswijze verandert hierdoor als volgt: In stap 4, voeg de Pad Thai wokpasta toe in plaats van de zoete Aziatsiche saus en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Volg het recept verder zoals omschreven.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Soy
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Rump steak

60 g

Pearl barley

1 piece

Garlic

½ piece

Onion

⅓ piece

Pak choi

125 g

Mushrooms

½ sachet(s)

East Asian-style sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories540 kcal
Energy (kJ)2259 kJ
Fat19 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate53 g
Sugar11 g
Dietary Fiber3.2 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil
Paper Towel

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel.

Tip: Het beste kun je de kogelbiefstuk al een half uur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Doe je dit niet, dan blijft de biefstuk vanbinnen te koud en 'schrikt' hij als je hem in de pan legt.

Koken en fruiten
2

Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Giet af indien nodig.

Tip: Let op: Je gebruikt niet alle parelgerst. Kook wat je over hebt in 3x zoveel bouillon, giet af en meng het met je favoriete groente, olie, azijn en nog meer lekkers - perfect als lunch!

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.

Tip: Paksoi is rijk aan foliumzuur. Dat is een belangrijke vitamine (B11) voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Door voldoende foliumzuur te eten voorkom je bloedarmoede en vermoeidheid. Ook spinazie, spruiten, quinoa, broccoli, zonnebloempitten en sesamzaad zijn rijk aan deze vitamine.

Mengen
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten. Voeg hierna de parelgerst en de zoete Aziatische saus toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Wanneer je champignons bakt is het altijd verleidelijk om extra olie toe te voegen, omdat ze dit allemaal lijken te absorberen. Doe dit niet maar wacht rustig af; ze laten het vocht vanzelf weer los!

Bakken
5

Dep terwijl de groenten bakken de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe en bak 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne plakken.

Tip: Snijd biefstuk altijd dwars op de draad van het vlees in plakken. Anders heb je kans dat het vlees taai wordt.

Serveren
6

Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de biefstukplakjes erop.