Parelgerst met spruitjes en kerrie
Parelgerst met spruitjes en kerrie

Parelgerst met spruitjes en kerrie

met rucola, hazelnoten en witte kaas

Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.

Tags:
Veggie
Allergens:
Celery
Mustard
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

85 g

Pearl barley

1 piece

Garlic

1 piece

Shallot

20 g

Roasted hazelnuts

½ sachet(s)

Curry powder

(Contains Celery, Mustard)

150 g

Vegetable mix with sprouts

50 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

40 g

Arugula

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

½ teaspoon

White wine vinegar

Nutrition Values

Calories713 kcal
Energy (kJ)2983 kJ
Fat34 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate71 g
Sugar9 g
Dietary Fiber2.9 g
Protein23 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Parelgerst koken
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe indien nodig. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.

Snijden
2

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Hak de hazelnoten grof.

Tip: Deze maaltijd bevat 1/2 van de ADH vezels. Die houden je darmen gezond, zodat jij alle nodige voedingstoffen goed kunt opnemen. De voornaamste bronnen zijn de parelgerst, groenten en hazelnoten.

Roerbakken
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg 1 1/2 tl kerriepoeder per persoon en de groentemix met spruiten toe. Roerbak 10 minuten.

Hazelnoten roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze bruin worden. Haal uit de pan en bewaar apart.

Mengen
5

Verbrokkel de witte kaas. Meng de rucola in een kom met de wittewijnazijn. Voeg de parelgerst toe aan de wok of hapjespan en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rucola over de borden en schep de parelgerst met groenten erop. Garneer met de hazelnoten en witte kaas.