Spruiten worden in veel landen Brusselse spruiten genoemd. Ze komen er niet vandaan maar werden er vroeger wel veel geteeld.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
85 g
Pearl barley
1 piece
Garlic
1 piece
Shallot
20 g
Roasted hazelnuts
½ sachet(s)
Curry powder
(Contains Celery, Mustard)
150 g
Vegetable mix with sprouts
50 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
40 g
Arugula
¾ tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
½ teaspoon
White wine vinegar
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de parelgerst. Voeg de parelgerst toe en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 minuten droog. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg extra water toe indien nodig. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Hak de hazelnoten grof.
Tip: Deze maaltijd bevat 1/2 van de ADH vezels. Die houden je darmen gezond, zodat jij alle nodige voedingstoffen goed kunt opnemen. De voornaamste bronnen zijn de parelgerst, groenten en hazelnoten.
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg 1 1/2 tl kerriepoeder per persoon en de groentemix met spruiten toe. Roerbak 10 minuten.
Verhit ondertussen een koekenpan, zonder bakvet, op middelhoog vuur en rooster de hazelnoten tot ze bruin worden. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verbrokkel de witte kaas. Meng de rucola in een kom met de wittewijnazijn. Voeg de parelgerst toe aan de wok of hapjespan en bak kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rucola over de borden en schep de parelgerst met groenten erop. Garneer met de hazelnoten en witte kaas.