Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen
Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

met mascarpone, champignons en krokante salie

Parelgerst (of gort) ontstaat door het harde velletje van gerstkorrels af te slijpen. De gerst wordt als het ware gepolijst als een parel.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Champignons

½ unit

Rode ui

1 unit

Knoflookteen

250 g

Hokkaido pompoen

5 g

Verse salie

85 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

20 g

Geraspte pecorino

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¼ unit

Groentebouillonblokje

225 milliliters

Water

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3217 kJ
Calories769 kcal
Fat46 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate64 g
Sugar4 g
Dietary Fiber10 g
Protein18 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Paper Towel
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de champignons en snijd de rode ui in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en laat de andere helft heel.

Risotto maken
2

Smelt 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel. Voeg de helft van de knoflook, de gesneden salie en parelgerst toe en roerbak 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg per persoon 225 ml warm water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als het begint aan te branden.

Roosteren
3

Meng in een grote kom de pompoenparten en rode ui met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle parten bedekt zijn met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven. Schep af en toe om.

Champignons bakken
4

Verhit in een koekenpan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en bak de overige salieblaadjes 3 - 4 minuten krokant. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons samen met de overige knoflook 5 - 7 minuten op middelhoog vuur of totdat ze mooi bruin gekleurd zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Risotto afmaken
5

Roer, als de parelgerst gaar is, de mascarpone en de helft van de pecorino door de risotto.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst-risotto over de borden. Schep de champignons, geroosterde pompoen en rode ui erbovenop. Garneer de risotto met de overige pecorino en de krokante salie.