Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen
Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

Parelgerst-risotto met geroosterde pompoen

met mascarpone, champignons en krokante salie

Dit gerecht maak je extra lekker met krokante salie! Deze garnering bereid je zelf door de verse salieblaadjes kort te bakken in olijfolie.

Tags:
Veggie
Extra Veggies
Allergens:
Barley
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Butternut squash

5 g

Fresh sage

75 g

Pearl barley

(Contains Barley May be present Gluten)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories815 kcal
Energy (kJ)3411 kJ
Fat43.6 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate81.3 g
Sugar7 g
Dietary Fiber13.5 g
Protein19.4 g
Salt2.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de champignons en snijd de ui in kwarten. Pers de knoflook of snijd fijn. Weeg de flespompoen af en snijd in partjes (zie Tip). Verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd de helft van de salieblaadjes in dunne reepjes en laat de andere helft heel.

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de hete oven - daar wordt hij zachter van.

Risotto maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de gesneden salie en parelgerst toe en roerbak 1 minuut. Voeg per persoon: 250 ml warm water en 1/4 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst te snel droogkookt.

Pompoen roosteren
3

Meng in een grote kom de pompoenpartjes en ui met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle partjes bedekt zijn met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de randjes beginnen te kleuren. Schep af en toe om.

Champignons bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige salieblaadjes in 3 - 4 minuten krokant. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak in dezelfde pan de champignons samen met de overige knoflook 5 - 7 minuten op middelhoog vuur, of tot ze mooi bruin gekleurd zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg wanneer de pan te droog wordt een scheutje water toe.

Risotto afmaken
5

Roer, als de parelgerst gaar is, de mascarpone en de helft van de pecorino door de risotto.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.

Serveren
6

Verdeel de parelgerst-risotto over de borden. Schep de champignons, geroosterde pompoen en ui erbovenop. Garneer de risotto met de overige pecorino en de krokante salie.