Parelgerstrisotto met geroosterde pompoen
Parelgerstrisotto met geroosterde pompoen

Parelgerstrisotto met geroosterde pompoen

met mascarpone, champignons en krokante salie

Dit gerecht maak je extra lekker met krokante salie! Deze garnering bereid je zelf door de verse salieblaadjes kort te bakken in olijfolie.

Tags:
Veggie
Allergens:
Barley
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

65 g

Mushrooms

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

¼ piece

Butternut squash

5 g

Fresh sage

(May be present Celery)

75 g

Pearl barley

(Contains Barley May be present Gluten)

25 g

Mascarpone

(Contains Milk)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Olive oil

250 milliliters

Low sodium vegetable stock

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3458 kJ
Calories826 kcal
Fat44.6 g
Saturated Fat19.7 g
Carbohydrate80.9 g
Sugar6.3 g
Dietary Fiber18.5 g
Protein18.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Paper Towel

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer de champignons en snijd de ui in kwarten. Halveer de pompoen en verwijder de zaden en de draderige binnenkant, maar laat de schil zitten. Snijd 1/4 pompoen per persoon in partjes (zie Tip).

Tip: Pompoenen zijn hard en moeilijk te snijden. Heb je extra tijd? Zet hem dan 5 minuten in de hete oven - daar wordt hij zachter van.

Pompoen roosteren
2

Meng in een grote kom de pompoenpartjes en ui met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om zodat alle partjes bedekt zijn met olie. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 20 - 30 minuten in de oven, of tot de randjes beginnen te kleuren. Schep af en toe om.

Bakken
3

Leg de helft van de salieblaadjes apart en snijd de overige blaadjes fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de helft van de knoflook, de gesneden salie en parelgerst toe en roerbak 1 minuut.

Risotto maken
4

Breng aan de kook en kook de parelgerst, afgedekt, in 25 - 30 minuten droog. Roer regelmatig over de bodem van de pan en voeg eventueel extra water toe als de parelgerst te snel droogkookt.

Weetje: Minder vlees eten goed is voor je gezondheid. Het vermindert met name het risico op hart- en vaatziekten.

Champignons bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de overige salieblaadjes in 3 - 4 minuten krokant. Schep de salie uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit dezelfde koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de champignons samen met de overige knoflook 5 - 7 minuten, of tot ze mooi bruin gekleurd zijn (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Voeg wanneer de pan te droog wordt een scheutje water toe.

Serveren
6

Voeg, als de parelgerst gaar is, de mascapone en de helft van de pecorino toe. Verdeel de parelgerstrisotto over de borden. Schep de champignons, pompoen en ui erbovenop. Garneer de risotto met de overige pecorino en de krokante salie.