Parelgerstsalade met kogelbiefstuk
Parelgerstsalade met kogelbiefstuk

Parelgerstsalade met kogelbiefstuk

met paksoi, champignons en zoete Aziatische saus

Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.

Allergens:
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Kogelbiefstuk

60 g

Parelgerst

(Contains Gluten)

1 unit

Knoflookteen

¼ unit

Rode ui

2.5 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

100 g

Paksoi

125 g

Champignons

½ sachet(s)

Zoete Aziatische saus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

250 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2234 kJ
Calories534 kcal
Fat19 g
Saturated Fat3 g
Carbohydrate51 g
Sugar8 g
Dietary Fiber9 g
Protein35 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Casserole
Tall-Sided Pan
Paper Towel
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Doe dit een halfuur tot een uur voordat je hem gaat bakken, zodat de hele biefstuk op kamertemperatuur kan komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel.

Parelgerst koken
2

Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg de laatste 5 minuten de zoete Aziatische saus toe. Giet indien nodig af.

Snijden
3

Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.

Mengen
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode ui, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten. Voeg hierna de parelgerst toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.

Bakken
5

Dep terwijl de groenten bakken de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe en bak 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne plakken.

Serveren
6

Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de plakjes kogelbiefstuk erop.