Kogelbiefstuk komt uit de bovenbil van het rund en noemt men de kogel omdat het naast het kogelgewricht zit.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 unit
Kogelbiefstuk
60 g
Parelgerst
(Contains Gluten)
1 unit
Knoflookteen
¼ unit
Rode ui
2.5 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
100 g
Paksoi
125 g
Champignons
½ sachet(s)
Zoete Aziatische saus
(Contains Gluten, Soy)
250 milliliters
Groentebouillon
1 tablespoon
Olijfolie
to taste
Peper en zout
Haal de kogelbiefstuk uit de koelkast. Doe dit een halfuur tot een uur voordat je hem gaat bakken, zodat de hele biefstuk op kamertemperatuur kan komen. Bereid de bouillon in een pan met deksel.
Weeg de juiste hoeveelheid parelgerst af. Kook de parelgerst, afgedekt, in ongeveer 25 - 30 minuten in de bouillon. Roer tussendoor goed over de bodem van de pan om aanbranden te voorkomen. Voeg de laatste 5 minuten de zoete Aziatische saus toe. Giet indien nodig af.
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de paksoi in repen.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, rode ui, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de champignons en paksoi toe en bak 8 - 10 minuten. Voeg hierna de parelgerst toe en verwarm kort. Breng op smaak met peper en zout.
Dep terwijl de groenten bakken de biefstuk droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de biefstuk toe en bak 2 - 4 minuten per kant. Haal uit de pan en laat minimaal 3 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd vervolgens in dunne plakken.
Schep de parelgerst met de groenten in diepe kommen en leg de plakjes kogelbiefstuk erop.