Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet
Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

Mafaldine aglio e olio met kabeljauwfilet

met pecorino, courgette en amandelen

Nieuw in je box! Mafaldine pasta van Napolitaanse oorsprong. Het wordt door de gekrulde vorm ook wel Reginette genoemd, 'kroon' in het Italiaans.

Allergens:
Wheat
Fish
Milk
Almonds

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

100 g

Spinach

(May be present Celery)

½ piece

Courgette

1 piece

Cod fillet

(Contains Fish)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Shaved almonds

(Contains Almonds May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

⅓ piece

Lemon

½ piece

Red chili pepper

1 piece

Garlic

10 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

[Plant-based] butter

1.5 tablespoon

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3851 kJ
Calories920 kcal
Fat45.6 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate76.3 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6.9 g
Protein46.6 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Paper Towel
Tall-Sided Pan
Casserole
High-Sided Bowl
Immersion blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. 
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en bestrooi met de Siciliaanse kruidenmix.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve maantjes.
  • Pel de knoflook en snijd de citroen in 6 partjes.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak).
Bakken
2
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat afgedekt staan.
  • Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak het amandelschaafsel 1 - 2 minuten, of tot het goudkleurig is. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de courgette 3 - 4 minuten. Voeg vervolgens de spinazie toe en bak al roerend 1 minuut mee. Breng goed op smaak met peper en zout.
Vis bakken
3
  • Voeg de knoflook, rode peper, extra vierge olijfolie, 2/3 van de bladpeterselie en het sap van 1 citroenpartje per persoon toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer. 
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in de koekenpan van het amandelschaafsel op middelhoog vuur en bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant.
  • Snijd de overige bladpeterselie fijn. 
Serveren
4
  • Meng de knoflook-rodepepermix en 2 - 3 el kookvocht per persoon door de pasta en verhit al roerend nog 1 minuut op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Leg de groenten en de vis erop.
  • Garneer met de kaas, de bladpeterselie en het amandelschaafsel. Serveer met 1 citroenpartje per persoon.

Weetje: Spinazie bevat veel voedingsstoffen, waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.