Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen
Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

Pasta al forno met zelfgemaakte gehaktballen

met spekjes, tomatensaus en Italiaanse kaas

Oregano is onmisbaar in elke Italiaanse kruidenmix. Wist je dat de smaak van oregano intenser wordt als je hem droogt?

Tags:
Extra Veggies
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

¼ piece

Onion

5 g

Fresh basil & oregano

3 piece

Garlic

100 g

Beef-pork mince

15 g

Panko breadcrumbs

25 g

Grated Italian cheese

25 g

Bacon lardons

1 pack

Chopped tomatoes

90 g

Rigatoni

65 g

Red cherry tomatoes

Not included in your delivery

1 tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories916 kcal
Energy (kJ)3832 kJ
Fat40 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate90 g
Sugar14 g
Dietary Fiber5 g
Protein44 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven op 220 graden. Snipper de ui. Snijd de oregano fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom het gehakt, de panko, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van de ui met peper en zout. Kneed goed en rol 3 gehaktballen per persoon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rigatoni.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de spekjes en de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Haal de gehaktballen uit de pan en bewaar apart. Voeg de knoflook en overige ui toe aan de pan met spekjes en bak 2 - 3 minuten. Blus af met 1 el rodewijnazijn per persoon. Voeg de tomatenblokjes en de oregano toe. Leg de gehaktballen er weer bij en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten meekoken.

Rigatoni koken
3

Kook de rigatoni in 13 - 15 minuten al dente. Giet af, stort in een ovenschaal en laat uitstomen.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 gram rigatoni per persoon en garneer de maaltijd met de helft van de Italiaanse kaas. De overige pasta en kaas zijn heerlijk met groenten in een pastasalade voor bijvoorbeeld de lunch.

Snijden
4

Halveer de rode cherrytomaten en snijd het basilicum in reepjes.

In de oven bakken
5

Voeg de cherrytomaten en de helft van het basilicum toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de tomatensaus over de rigatoni in de ovenschaal. Verdeel de overige Italiaanse kaas over de ovenschaal en bak 10 minuten in de oven.

Serveren
6

Serveer de rigatoni al forno en garneer met het overige basilicum. Pas op: de schaal kan heet zijn!