Pasta mac & cheese
Pasta mac & cheese

Pasta mac & cheese

met pestokaasblokjes en tomatensalade

Wist je dat 'pesto' letterlijk 'gestampt' betekend? Doordat deze traditioneel wordt bereid in een vijzel. In dit recept voegen we pesto toe voor een nieuwe twist aan de originele mac & cheese.

Tags:
Comfort Food
Family
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

25 g

Pesto cheese cubes

(Contains Milk)

25 g

Grated Gruyère DOP

(Contains Milk)

20 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

Not included in your delivery

75 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3729 kJ
Calories891 kcal
Fat52.2 g
Saturated Fat24.7 g
Carbohydrate75.6 g
Sugar6 g
Dietary Fiber6.1 g
Protein27.7 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Whisk
Saucepan
Oven Dish
Bowl

Cooking Steps

Pasta koken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de pasta en kook, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet de pasta af en bewaar apart. Bereid de bouillon. Verwarm de oven voor op 220 graden (zie Tip).

Tip: De mac & cheese gaat in stap 3 in de oven om een krokant laagje te creëren. Wil je energie besparen en gebruik je je oven liever niet? Voeg dan in stap 2 alle gruyère toe aan de kaassaus en geniet zo van een extra romige mac & cheese!

Kaassaus maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg 1/2 el bloem per persoon toe, roer goed met een garde en bak 2 - 3 minuten, of tot het begint te geuren. Voeg beetje bij beetje de room en bouillon toe en blijf met de garde doorroeren tot het een glad geheel is. Voeg de pestokaasblokjes en de helft van de gruyère toe. Meng goed door tot alles gesmolten is en er een gladde kaassaus ontstaat (zie Tip).

Tip: Is de saus nog niet dik genoeg? Laat deze dan nog een paar minuten inkoken zodat het vocht verdampt.

Pasta toevoegen
3

Roer de pasta door de kaassaus (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Voeg de pesto toe, meng goed en voeg het geheel toe aan een ovenschaal. Verdeel de overige gruyère over de ovenschaal.

Tip: Vind je de saus te dik? Voeg dan een scheutje kookvocht van de pasta toe.

Mengen
4

Bak 5 - 7 minuten op de grillstand of bovenin in de oven, of tot de kaas gesmolten en goudbruin is (zie Tip).

Tip: Bereid je de mac & cheese in een pan in plaats van in de oven? Laat de mac & cheese dan afgedekt staan terwijl je de tomatensalade maakt.

Tomatensalade maken
5

Snijd ondertussen de tomaat in partjes. Snijd het basilicum fijn. Meng in een kom per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1 tl zwarte balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de tomaat en het basilicum toe en meng goed door. 

Serveren
6

Verdeel de mac & cheese over diepe borden. Serveer de tomatensalade ernaast.

Weetje: Wist je dat tomaten rijk zijn aan het antioxidant lycopeen? Antioxidanten beschermen onze cellen en organen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.