Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas
Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

Pasta met geroosterde-paprikasaus en geitenkaas

met courgette en vers basilicum

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief is voor harde kazen zoals Goudse of parmezaanse kaas?

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Bell pepper

½ piece

Courgette

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

1 piece

Garlic

½ piece

Red onion

2.5 g

Fresh basil

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

90 g

Spaghetti

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

100 g

Passata

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories689 kcal
Energy (kJ)2881 kJ
Fat25.2 g
Saturated Fat10.7 g
Carbohydrate83.5 g
Sugar15.4 g
Dietary Fiber11.3 g
Protein25.1 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Aluminum Foil
Pan with Lid
Casserole
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Groenten roosteren
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika in kwarten en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en daarna in blokjes. Meng op een bakplaat met bakpapier de paprika en courgette met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 tl Siciliaanse kruiden. Dek losjes af met aluminiumfolie en rooster de groenten 25 - 30 minuten in de oven. Verwijder de aluminiumfolie de laatste 10 minuten.

Snijden
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de spaghetti. Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Hak het basilicum grof. Verkruimel de geitenkaas.

Spaghetti koken
3

Kook de spaghetti, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, ui en 1 tl Siciliaanse kruiden per persoon 2 minuten. Blus af met de passata en per persoon: 1 tl zwarte balsamicoazijn en 2 el water. Verlaag het vuur en laat 6 – 8 minuten zachtjes pruttelen.

Saus maken
4

Voeg alleen de geroosterde paprika toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de geroosterde courgette en de gepureerde paprika toe aan de hapjespan met passata. Breng op smaak met peper en zout en laat nog 4 - 6 minuten pruttelen op middelmatig vuur.

Weetje: Paprika is rijk aan vitamine E. Deze antioxidant beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vrije radicalen afkomstig van bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.

Spaghetti mengen
5

Meng de spaghetti door de paprikasaus.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden. Verdeel de geitenkaas erover en garneer het geheel met het basilicum.