Chicken & Mozzarella Farfalle
Chicken & Mozzarella Farfalle

Chicken & Mozzarella Farfalle

with cherry tomatoes, spinach & basil crème

Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is het alvast voorgesneden en op smaak gebracht met oregano, peterselie en paprika.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

25 g

Chopped ​​onion

100 g

Chicken thigh strips with Italian seasoning

125 g

Red cherry tomatoes

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

15 milliliters

Basil crème

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

50 g

Spinach

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3624 kJ
Calories866 kcal
Fat40.2 g
Saturated Fat17.1 g
Carbohydrate76.1 g
Sugar11.9 g
Dietary Fiber6.7 g
Protein46.4 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Sautépan with Lid
Pan with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta (zie Tip 1). 
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten (zie Tip 2). Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de gesnipperde ui 1 - 2 minuten.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Fruit de knoflook en de gesnipperde ui 1 - 2 minuten.

Tip 1: Kook het water eerst in de waterkoker. Zo bespaar je tijd!

Tip 2: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Saus maken
2
  • Voeg de kippendijreepjes toe aan de smaakmakers en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Halveer ondertussen de cherrytomaten.
  • Voeg de kookroom en cherrytomaten toe aan de hapjespan en meng goed.
  • Dek de pan af en laat het geheel 3 - 4 minuten zachtjes pruttelen.
Afmaken
3
  • Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Haal het deksel van de pan en roer de spinazie en het achtergehouden kookvocht erdoorheen.
  • Schep de pasta door het geheel en verhit nog 1 minuut.
  • Zet het vuur uit en roer de basilicumcrème erdoor. Breng op smaak met peper en zout (zie Tip).

Tip: Is de saus nog een beetje waterig? Laat het dan nog even inkoken op hoog vuur.

Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden. 
  • Garneer met de mozzarella.

Weetje: Cherrytomaten zijn veel kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten meer vitaminen en mineralen! Ze bevatten voornamelijk meer kalium, vitamine A en C en foliumzuur.