Pasta met snelle ragù
Pasta met snelle ragù

Pasta met snelle ragù

Met een frisse salade

Deze pasta zet je na een drukke dag zo op tafel. Het gehakt is al op smaak gebracht met Italiaanse kruiden. Wij kennen dit gerecht vooral als spaghetti bolognese maar in Bologna wordt de geliefde ragù alla bolognese eigenlijk met tagliatelle gegeten.

Allergens:
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Spaghetti

(Contains Gluten May be present Soy, Lupin, Mustard, Egg)

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

5 g

Verse basilicum en rozemarijn

10 g

Geraspte parmigiano reggiano

(Contains Milk)

100 g

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

½ can

Cherrytomaten

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

½ unit

Komkommer

30 g

Gemengde sla

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

2 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4105 kJ
Calories981 kcal
Fat46 g
Saturated Fat12.8 g
Carbohydrate85 g
Sugar18.1 g
Dietary Fiber10 g
Protein50 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Pan with Lid
Grater
Casserole
Tall-Sided Pan
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Koken, snijden, raspen
1

• Kook ruim water met een snuf zout in een pan met deksel voor de spaghetti. Kook de spaghetti in 10 – 12 minuten beetgaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Haal de rozemarijn van de takjes en snijd fijn. Haal de basilicumblaadjes van de takjes en snijd de takjes fijn. Rasp de Parmigiano reggiano fijn.

Saus maken
2

• Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, knoflook, basilicumtakjes en rozemarijn 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. • Voeg het gekruid rundergehakt toe en bak 2 - 3 minuten. • Voeg de geblikte cherrytomaten toe, draai het vuur middellaag, en laat 8 - 10 minuten stoven. Breng goed op smaak met peper en zout.

Salade maken
3

• Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan, zonder olie, goudbruin. • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout. • Schaaf de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten.

Serveren
4

• Meng de rucola, de veldsla en de komkommerlinten met de dressing. • Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. Garneer met de basilicumblaadjes. Serveer met de salade.