Tuna pasta with baked feta and paprika pesto
Tuna pasta with baked feta and paprika pesto

Tuna pasta with baked feta and paprika pesto

With olives and arugula

This recipe provides 265 grams of vegetables per portion.

Tags:
Quick & Healthy
Pescatarian
Allergens:
Gluten
Wheat
Fish
Milk
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Wholewheat fusilli

(Contains Gluten, Wheat May be present Egg, Lupin, Mustard, Soy)

½ piece

Red onion

2.5 piece

Tomato

½ piece

Garlic

½ can

Tuna packed in olive oil

(Contains Fish)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

50 g

Feta

(Contains Milk)

20 g

Roasted pepper pesto

(Contains Milk, Cashews May be present Tree nuts, Peanuts)

20 g

Arugula

15 g

Kalamata olives

Not included in your delivery

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3018 kJ
Calories721 kcal
Fat30.7 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate74.6 g
Sugar15.6 g
Dietary Fiber12.4 g
Protein34.2 g
Salt3.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Small Bowl
Casserole
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Snijden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaat in blokjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Laat de tonijn uitlekken, maar vang de olie op in een kleine kom.
Pasta koken
2
  • Verhit 1 el olie van de tonijn per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. 
  • Voeg de tomaat, Siciliaanse kruidenmix en 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon toe en bak 5 - 7 minuten mee. 
Feta bakken
3
  • Verhit de overige olie van de tonijn in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg, zodra de olie goed heet is, de feta in de koekenpan en bak 2 minuten per kant.
  • Voeg de paprikapesto, tonijn, rucola en pasta toe aan de hapjespan met tomaat en roer goed door.
  • Breng op smaak met peper en eventueel zout. 
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Serveer de baked feta erbovenop.
  • Garneer met de kalamata olijven.