Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Mafaldine
(Contains Wheat May be present Egg, Soy)
1 piece
Pork tenderloin
(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)
½ piece
Garlic
200 g
Oyster mushrooms
50 g
Beurre blanc
(Contains Fish, Milk, Celery, Wheat)
½ piece
Parmigiano Reggiano DOP
(Contains Milk)
1 sachet(s)
Sicilian-style herb mix
5 g
Fresh flat leaf parsley
(May be present Celery)
1 tablespoon
Olive oil
½ tablespoon
[Plant-based] butter
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Meng in een kom de oesterzwammen met de Siciliaanse kruiden en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de oesterzwammen over een bakplaat met bakpapier. Bak de oesterzwammen 10 - 13 minuten in de oven, of tot goudbruin.
Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.
Verhit de hapjespan van de varkenshaas op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de beurre blanc, de helft van de Parmigiano Reggiano, de helft van de verse bladpeterselie en 30 ml kookvocht per persoon toe. Verhit al roerend 1 minuut mee. Voeg extra kookvocht toe indien nodig.
Voeg de pasta en 2/3 van de oesterswammen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.
Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de overige oesterzwammen en de varkenshaas erop. Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en peterselie.