Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen
Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen

Pasta met varkenshaas en geroosterde oesterzammen

met beurre blanc

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken en je kunt het zelfs rosé eten.

Allergens:
Wheat
Fish
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Mafaldine

(Contains Wheat May be present Egg, Soy)

1 piece

Pork tenderloin

(May be present Gluten, Milk, Mustard, Celery, Soy)

½ piece

Garlic

200 g

Oyster mushrooms

50 g

Beurre blanc

(Contains Fish, Milk, Celery, Wheat)

½ piece

Parmigiano Reggiano DOP

(Contains Milk)

1 sachet(s)

Sicilian-style herb mix

5 g

Fresh flat leaf parsley

(May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3360 kJ
Calories803 kcal
Fat31.6 g
Saturated Fat12.3 g
Carbohydrate74.2 g
Sugar4.4 g
Dietary Fiber12.6 g
Protein49.4 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Pan
Baking Sheet with Baking Paper
Aluminum Foil
Casserole
Grater

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta. Scheur de oesterzwammen in grove stukken. Meng in een kom de oesterzwammen met de Siciliaanse kruiden en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de oesterzwammen over een bakplaat met bakpapier. Bak de oesterzwammen 10 - 13 minuten in de oven, of tot goudbruin.

Varkenshaas bakken
2

Verhit ondertussen de roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Leg de varkenshaas in de pan en bak in 8 - 10 minuten rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.

Pasta koken
3

Kook de pasta 7 - 9 minuten in de pan. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie fijn. Rasp de Parmigiano Reggiano met een fijne rasp.

Saus maken
4

Verhit de hapjespan van de varkenshaas op middelhoog vuur. Fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de beurre blanc, de helft van de Parmigiano Reggiano, de helft van de verse bladpeterselie en 30 ml kookvocht per persoon toe. Verhit al roerend 1 minuut mee. Voeg extra kookvocht toe indien nodig.

Afmaken
5

Voeg de pasta en 2/3 van de oesterswammen toe aan de saus en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Serveren
6

Snijd de varkenshaas in plakken. Verdeel de pasta over diepe borden. Leg de overige oesterzwammen en de varkenshaas erop. Garneer met de overige Parmigiano Reggiano en peterselie.