Pasta pesto met courgette en mozzarella
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola en peterselie

Conchiglie - verrassender dan zijn betekenis, spreek je dit Italiaanse woord voor schelpje uit als: con-keel-yay!

Tags:
Family
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

⅔ piece

Courgette

10 g

Fresh curly parsley

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

90 g

Conchiglie

40 g

Green pesto

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Red wine vinegar

Nutrition Values

Calories917 kcal
Energy (kJ)3837 kJ
Fat54 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate75 g
Sugar7 g
Dietary Fiber3.8 g
Protein29 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan
Aluminum Foil

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng in een pan met deksel ruim water aan de kook voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de peterselie fijn. Snijd de courgette in plakken van 1 cm dik. Scheur de mozzarella in grove stukken.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten zoals komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de pesto met de peterselie en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pasta afmaken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de courgette 2 minuten per kant op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Haal daarna uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en pesto toe en meng goed. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast. Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.