Pasta pesto met courgette en mozzarella
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola, peterselie en basilicum

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Tags:
Veggie
Family
Extra Veggies
Allergens:
Milk
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Courgette

10 g

Fresh flat leaf parsley & basil

½ bulb(s)

Mozzarella

(Contains Milk)

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

40 g

Green pesto

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

Nutrition Values

Calories932 kcal
Energy (kJ)3899 kJ
Fat54 g
Saturated Fat14 g
Carbohydrate77 g
Sugar9 g
Dietary Fiber7.7 g
Protein30 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bladpeterselie en het basilicum fijn. Snijd de courgette in dunne plakken. Scheur de mozzarella in grove stukken.

Tip: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng in een kom de pesto met de bladpeterselie, het basilicum en per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Pasta afmaken
3

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en de pesto toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.

Serveren
4

Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de mozzarella over de borden en garneer met de overige rucola.