Pasta pesto met courgette en mozzarella
Pasta pesto met courgette en mozzarella

Pasta pesto met courgette en mozzarella

met rucola

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Allergens:
Milk
Wheat
Cashews

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Onion

1 unit

Garlic

⅔ unit

Courgette

½ ball

Mozzarella

(Contains Milk)

90 g

Conchiglie

(Contains Wheat May be present Egg, Mustard, Soy, Lupin)

40 g

Green pesto

(Contains Cashews, Milk May be present Peanuts, Tree nuts)

20 g

Arugula

Not included in your delivery

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Red wine vinegar

¼ unit

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories927 kcal
Energy (kJ)3880 kJ
Fat54.3 g
Saturated Fat13.6 g
Carbohydrate74.3 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber6.6 g
Protein29.1 g
Salt1.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Conchiglie koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 - 16 minuten in de pan met deksel (zie Tip). Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik slechts 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus maken
2
  • Meng in een kom de pesto met per persoon: 1/2 el rodewijnazijn en 1/2 el extra vierge olijfolie. Breng op smaak met ruim peper en zout.
  • Snijd ondertussen de courgette in dunne plakken.

Weetje: Courgette behoort tot de vruchtgroenten, net als komkommer, pompoen en tomaat. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

Pasta afmaken
3
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de courgette toe en bak 3 - 4 minuten mee.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de koekenpan, voeg de conchiglie en de pesto toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur het grootste deel van de rucola grof boven de pan, zet het vuur uit en schep goed om.
  • Scheur de mozzarella in grove stukken.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en leg de courgette ernaast.
  • Verdeel de mozzarella over de conchiglie en garneer met de overige rucola.