Pasta pesto met tonijn
Pasta pesto met tonijn

Pasta pesto met tonijn

Geserveerd met sla en cherrytomaten

Vanavond waan je je in Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. Conchiglie betekent 'schelpen' in het Italiaans. Niet verrassend dus dat deze pasta zo heet! De vorm van deze verse pasta is perfect voor een dikke saus als deze – de schelpjes vullen zich met de tonijn-pestosaus.

Allergens:
Fish
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Rode cherrytomaten

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

90 g

Conchiglie

(Contains Gluten May be present Soy, Mustard, Lupin, Egg)

30 g

Mesclun

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3452 kJ
Calories825 kcal
Fat43 g
Saturated Fat5.2 g
Carbohydrate74 g
Sugar8 g
Dietary Fiber7 g
Protein26 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Paring Knife
Pan with Lid
Strainer
Salad Bowl
Wok

Cooking Steps

Tomaten snijden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Pasta koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade aanmaken
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Bakken en mengen
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun.