Pasta pesto met zalmfilet
Pasta pesto met zalmfilet

Pasta pesto met zalmfilet

met extra portie courgette, tomaat en gele cherrytomaten

.

Allergens:
Gluten
Fish
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 unit

Knoflookteen

3 unit

Pruimtomaat

63 g

Gele cherrytomaten

90 g

Casarecce

(Contains Gluten May be present Soy, Egg, Mustard, Lupin)

1 unit

Courgette

1 unit

Zalmfilet met huid

(Contains Fish)

20 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

2 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1.5 tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4561 kJ
Calories1090 kcal
Fat58 g
Saturated Fat16 g
Carbohydrate95 g
Sugar31 g
Dietary Fiber9 g
Protein41 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Tomaten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en halveer de cherrytomaten. Meng de tomaat en de cherrytomaten op een bakplaat met bakpapier met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Pasta koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Courgette snijden
3

Snijd de courgette in de breedte door de helft en dan in de lengte in dunne plakken. Snijd van de plakken vervolgens in dunne strookjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.

Zalmfilet bakken
4

Verhit de overige olijfolie in de koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1- 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de spaghetti op de bakplaat met de tomaten. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.