Pasta pesto met zalmfilet
Pasta pesto met zalmfilet

Pasta pesto met zalmfilet

met oventomaatjes en courgette

Wist je dat zalm, net als een flamingo, roze is door wat hij eet? De kleur komt van een pigment dat ze opnemen uit bijvoorbeeld garnalen.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

3 piece

Garlic

1 piece

Tomato

90 g

Spaghetti

½ piece

Courgette

1 piece

Fillet of salmon

35 g

Green pesto

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

[Plant-based] butter

Nutrition Values

Energy (kJ)4232 kJ
Calories1011 kcal
Fat60 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate78 g
Sugar15 g
Dietary Fiber4.5 g
Protein36 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Oven Dish
Pan with Lid

Cooking Steps

Tomaat bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes en meng in een grote ovenschaal met de knoflook, de zwarte balsamicoazijn en 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 15 minuten in de oven.

Tip: Let op: Je voegt later nog de courgette en spaghetti toe aan de ovenschaal. Neem dus eentje die groot genoeg is.

Pasta koken
2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de spaghetti, afgedekt, in 10 - 12 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3 deel voor dit gerecht. De overige pasta kun je de volgende dag in een soep verwerken.

Courgette snijden
3

Snijd de courgette in blokjes. Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de courgette 4 - 6 minuten.

Zalmfilet bakken
4

Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan op hoog vuur en bak de zalmfilet 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en draai de zalm om. Smeer 1 tl pesto op de huid van elke zalmfilet en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant, met de huid omhoog. Breng op smaak met peper en zout.

Mengen
5

Meng de spaghetti in de ovenschaal met de tomaat. Voeg ook de rest van de pesto en de courgette toe, en meng goed.

Serveren
6

Verdeel de spaghetti over de borden en leg de zalmfilet erop.

Tip: Dit gerecht is zoutarm, bevat ongeveer 250 g groente, en is door de zalm rijk aan omega 3-vetzuren en vitamine D. Omega 3-vetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten en vitamine D helpt bij de opname van calcium voor sterke botten.