Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten
Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Pasta tricolore in tonijn-pestosaus met cherrytomaten

Met gemengde sla en pijnboompitten

De conchiglie tricolore in dit gerecht - ook wel driekleurige schelpenpasta - vormt samen met de groene pesto en rode cherrytomaten een vrolijk geheel. Groene pesto past in veel gerechten, maar wist je ook dat het heel goed samengaat met tonijn?

Allergens:
Fish
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

125 g

Rode cherrytomaten

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

90 g

Conchiglie tricolore

(Contains Gluten)

10 g

Pijnboompitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

30 g

Mesclun

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

to taste

Extra vierge olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3753 kJ
Calories897 kcal
Fat51 g
Saturated Fat8.3 g
Carbohydrate72 g
Sugar7.4 g
Dietary Fiber10 g
Protein31 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Salad Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de conchiglie tricolore. Snipper de ui en halveer de rode cherrytomaten. Laat de tonijn uitlekken en bewaar de olie.

Conchiglie koken
2

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, 14 – 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Pitten roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster de pijnboompitten, zonder olie, goudbruin.

Salade mengen
4

Meng ondertussen de mesclun en een klein beetje van de pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Saus maken
5

Verhit in dezelfde wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur (pas op: als de pan te heet is, kan dit spetteren). Voeg daarna de tonijn, conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta in tonijnsaus met de mesclun en bestrooi met pijnboompitten.