Pastasalade met gekleurde tomaten en feta
Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Pastasalade met gekleurde tomaten en feta

Met rucola en groene pesto

Pasta bestaat in allerlei soorten en maten en volgens de Italianen past bij elke soort een saus. Zo wordt fusilli veel gegeten met romige sauzen of zoals vandaag in pastasalades. Deze spiraalvormige pasta is naar het schijnt ontstaan door spaghetti om een breinaald te wikkelen.

Allergens:
Gluten
Milk
Tree nuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Fusilli

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)

150 g

Gekleurde cherrytomaten

1 unit

Bosui

20 g

Rucola

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

40 g

Groene pesto

(Contains Milk, Tree nuts)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)2883 kJ
Calories689 kcal
Fat34 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate71 g
Sugar4.2 g
Dietary Fiber10 g
Protein21 g
Salt1.2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Plate

Cooking Steps

Fusilli koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel kort onder koud water om verdere garing tegen te gaan.

Groenten snijden
2

Halveer ondertussen de tomaten en snijd de bosui in fijne ringen. Scheur de rucola klein. Meng de tomaten, bosui en rucola in een saladekom.

Feta verkruimelen
3

Verkruimel de feta en meng het grootste deel van de feta door de salade.

Salade mengen
4

Voeg de fusilli en de pesto toe aan de salade en meng alles goed.

Salade op smaak maken
5

Breng de salade op smaak met de zwarte balsamicoazijn, peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.