Dit kleurrijke gerecht leent zich perfect voor een warme lentavond. Je kunt deze salade heel gemakkelijk van tevoren maken en meenemen naar buiten. Waan je in het zuiden van Europa door de zoete tomaten, de Italiaanse pesto en de Griekse feta. Wil je het gerecht wat extra pit geven? Voeg dan wat meer lenteui toe!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
90 g
Fusilli
(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Egg, Mustard)
150 g
Triotomaten
1 unit
Bosui
40 g
Rucola
(May be present Celery)
50 g
Feta
(Contains Milk)
40 g
Groene pesto
(Contains Milk, Tree nuts)
1 teaspoon
Zwarte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de fusilli integrale en kook de fusilli, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en spoel onder koud water.
Snijd ondertussen de triotomaten doormidden. Snijd de lenteui in fijne ringen en meng beide in een saladekom. Scheur de rucola klein en voeg toe aan de saladekom.
Verkruimel het grootste deel van de feta in de saladekom.
Voeg de fusilli en groene pesto toe aan de groenten, meng alles goed en breng op smaak met zwarte balsamicoazijn, peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de achtergehouden feta.