Pastasalade met kip en avocado
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met honing-mosterddressing en feta

Wist je dat avocado boordevol plantaardige, onverzadigde vetten zit? Dit draagt bij aan een beter cholesterolgehalte en houdt je hart en bloedvaten gezond.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Mustard
Egg
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Farfalle

(Contains Wheat May be present Soy, Lupin, Egg, Mustard)

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

100 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Tomato

25 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

25 g

Feta

(Contains Milk)

½ piece

Avocado

Not included in your delivery

½ tablespoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories971 kcal
Energy (kJ)4062 kJ
Fat52.4 g
Saturated Fat12.9 g
Carbohydrate77.6 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein42.4 g
Salt2.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Pan with Lid
Salad Bowl

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng ruim water en een snuf zout aan de kook in een pan met deksel.
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes 1 - 2 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilethaasjes nog 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
Snijden
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Snijd de kipfilethaasjes in plakjes.
Dressing maken
3
  • Meng in een saladekom de mayonaise en per persoon: 1/2 el mosterd, 1/2 el honing en 1 tl wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, tomaat en pasta toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pastasalade over de borden.
  • Serveer met de avocadoplakjes en de kip.
  • Verkruimel de feta over de borden.