Pastasalade met kip en avocado
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met honing-mosterddressing en witte kaas

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instante werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

75 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Tomato

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

½ piece

Avocado

Not included in your delivery

½ tablespoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3896 kJ
Calories931 kcal
Fat48.2 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate77 g
Sugar13.2 g
Dietary Fiber5.3 g
Protein43.5 g
Salt2.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng in een pan met ruim water met een snuf zout aan de kook
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilethaasjes nog 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
Groenten snijden
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Dressing maken
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el mosterd,  1/2 el honing en 1 tl wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, tomaat en pasta toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pastasalade over de borden
  • Serveer de avocadoplakjes en kipfilet eroverheen.
  • Verkruimel de witte kaas over de borden.