Pastasalade met kip en avocado
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met honing-mosterddressing en witte kaas

Tomaten zijn door ontdekkingsreizigers naar Europa gebracht. In de eerste instante werden ze in Zuid-Amerika als sierplanten gekweekt, maar al snel ontdekte men hun verukkelijke smaak en culinaire veelzijdigheid.

:
Wheat
Milk

15 minutes
10 minutes

90 g

Penne

( )

100 g

Chicken fillets with Mediterranean spices

75 g

Radicchio & iceberg lettuce

1 piece

Tomato

25 g

Greek-style cheese

()

½ piece

Avocado

½ tablespoon

Mustard

1 teaspoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Honey [or plant-based alternative]

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

to taste

Salt and pepper

Energy (kJ)3664 kJ
Calories876 kcal
Fat42.8 g
Saturated Fat12.4 g
Carbohydrate77.1 g
Sugar13.8 g
Dietary Fiber7.1 g
Protein42.9 g
Salt2.6 g

Pan
Tall-Sided Pan
Salad Bowl

Pasta koken
1
  • Breng in een pan met ruim water met een snuf zout aan de kook
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten. Giet af en spoel met koud water.
  • Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipfilethaasjes 1 - 2 minuten per kant.
  • Verlaag het vuur en bak de kipfilethaasjes nog 4 - 5 minuten, of tot ze gaar zijn.
Groenten snijden
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Dressing maken
3
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 el mayonaise, 1/2 el mosterd,  1/2 el honing en 1 tl wittewijnazijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla, tomaat en pasta toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pastasalade over de borden
  • Serveer de avocadoplakjes en kipfilet eroverheen.
  • Verkruimel de witte kaas over de borden.