Pastaschotel Griekse stijl
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, witte kaas, courgette en paprika

Nieuw ingrediënt in je box! Proef met de Griekse kruidenmix de rijke smaken van oregano, tijm, paprika en een vleugje kaneel en geniet van een authentieke ervaring bij elke hap.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

½ piece

Courgette

½ piece

Romano pepper

½ piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Dried oregano

100 g

Beef mince with kofta seasoning

(May be present Egg, Mustard, Celery, Soy, Gluten)

Tomato paste

25 g

Greek-style cheese

(Contains Milk)

50 g

Organic sour cream

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Greek-style spice mix

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3689 kJ
Calories882 kcal
Fat40.6 g
Saturated Fat16.6 g
Carbohydrate84.2 g
Sugar15.6 g
Dietary Fiber8.7 g
Protein40.9 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Wok or sautépan
Bowl
Oven Dish

Cooking Steps

Pasta koken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta. Kook de pasta 8 - 10 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.

Groenten snijden
2

Snipper ondertussen de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de rode puntpaprika in dunne repen. Snijd de tomaat in blokjes. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui met de gedroogde oregano en Griekse kruiden 2 minuten.

Saus maken
3

Voeg de courgette en de rode puntpaprika toe aan de wok of hapjespan en bak 8 - 10 minuten. Bak de laatste minuut de knoflook en tomaat mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak in 5 minuten los. Voeg in de laatste 2 minuten de tomatenpuree en 50 ml kookvocht per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Topping maken
4

Verkruimel ondertussen de witte kaas boven een kom. Voeg de zure room toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Gehaktschotel maken
5

Meng 1/4 van het zure-roommengsel door de pasta en verdeel de pasta over een ovenschaal. Verdeel de gehaktsaus erover en eindig met het overige zure-roommengsel. Bak de gehaktschotel 10 - 15 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!

Serveren
6

Verdeel de gehaktschotel over de borden.

Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?