Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst
Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

Pastaschotel met Brandt & Levie-varkensworst

met tomaat-champignonsaus en vers basilicum

Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

⅓ piece

Onion

½ piece

Garlic

125 g

Mushrooms

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Passata

½ sachet(s)

Italian seasoning

1 piece

Pork sausage with marjoram & garlic

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

25 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 teaspoon

Balsamic vinegar

¼ piece

Low sodium beef stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3835 kJ
Calories916 kcal
Fat48.4 g
Saturated Fat18.6 g
Carbohydrate79.9 g
Sugar11 g
Dietary Fiber4.6 g
Protein37.4 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Casserole
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.

Weetje: Champignons zijn rijk aan fosfor: een mineraal dat samen met calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.

Penne koken
2

Kook de pasta 8 - 10 minuten in de pan (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. 

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en champignons 3 - 5 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata, de Italiaanse kruiden en het achtergehouden kookvocht toe (zie Tip 1). Laat het geheel 4 - 6 minuten zachtjes koken (zie Tip 2).

Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe.

Tip 2: Zet het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.

Varkensworst bakken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees 3 - 5 minuten in de koekenpan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Snijd de basilicumblaadjes fijn.

Ovenschotel maken
5

Voeg de pasta, het vlees inclusief het bakvet, de helft van het basilicum en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan en meng met de tomaat-champignonsaus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met de saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.

Serveren
6

Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met het overige basilicum en de overige geraspte kaas.