Bij Brandt & Levie worden alle recepturen zelf gecreëerd en is het varken van Nederlandse bodem - in deze variant zit majoraan en knoflook.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
⅓ piece
Onion
½ piece
Garlic
125 g
Mushrooms
90 g
Penne
(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)
100 g
Passata
½ sachet(s)
Italian seasoning
1 piece
Pork sausage with marjoram & garlic
5 g
Fresh basil
(May be present Celery)
25 g
Grated mature cheese
(Contains Milk)
1 teaspoon
Balsamic vinegar
¼ piece
Low sodium beef stock cube
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng water aan de kook in een pan voor de pasta. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
Weetje: Champignons zijn rijk aan fosfor: een mineraal dat samen met calcium zorgt voor sterke botten en tanden. Fosfor zit ook in volkoren graanproducten en peulvruchten.
Kook de pasta 8 - 10 minuten in de pan (zie Tip). Bewaar wat van het kookvocht, giet af en laat uitstomen. De pasta hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en champignons 3 - 5 minuten. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de passata, de Italiaanse kruiden en het achtergehouden kookvocht toe (zie Tip 1). Laat het geheel 4 - 6 minuten zachtjes koken (zie Tip 2).
Tip 1: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de aangegeven hoeveelheid bouillonblokje toe.
Tip 2: Zet het vuur iets hoger als de saus nog te waterig is.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Snijd ondertussen het vel van de varkensworst open en knijp het vlees uit het vel. Bak het vlees 3 - 5 minuten in de koekenpan. Het vlees hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Voeg de pasta, het vlees inclusief het bakvet, de helft van het basilicum en 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon toe aan de hapjespan en meng met de tomaat-champignonsaus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta met de saus over een ovenschaal en strooi het grootse deel van de geraspte kaas eroverheen. Zet de ovenschaal 10 - 15 minuten in de oven.
Verdeel de pastaschotel over de borden en garneer met het overige basilicum en de overige geraspte kaas.