Wist je dat sperziebonen oftewel prinsessenbonen officieel behoren tot de peulvruchten? Toch worden ze beschouwd als groente omwille van de gelijkende gezondheidsvoordelen.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
100 g
Kippendijreepjes
½ sachet(s)
Surinaamse kruiden
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
125 g
Half kruimige aardappelen
75 g
Sperziebonen
100 g
Doperwten
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
½ unit
Appel
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Bloem
1 teaspoon
Wittewijnazijn
to taste
Peper en zout
¼ unit
Kippenbouillon
Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten. Was ondertussen de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.
Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, overige Surinaamse kruiden en per persoon 100 ml water en 1/4 kippenbouilonblokje toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Dek af en laat 5 - 6 minuten pruttelen. Meng op het laatst de doperwten en per persoon 1 el bloem erdoor. Verdeel de vulling over een ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd schuin enkele sneetjes in het bladerdeeg; ter decoratie en zodat stoom kan ontsnappen.
Bak de pastei 20 - 25 minuten in de oven. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en meng in een kom met 1 tl witte wijnazijn per persoon, peper en zout. Verdeel de pastei over de borden. Serveer de appel erbij.