Pastei met kip en Surinaamse kruiden
Pastei met kip en Surinaamse kruiden

Pastei met kip en Surinaamse kruiden

met aardappel, sperziebonen en appel

De knoflook en Surinaamse kruiden geven smaak aan dit gerecht. Om er een frisse draai aan te geven, serveer je de pastei met appel.

Tags:
Extra Veggies
Allergens:
Wheat
Gluten

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time25 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

100 g

Chicken thigh strips

½ sachet(s)

Surinamese-style spices

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

125 g

Potatoes

75 g

Green beans

100 g

Canned peas

¼ roll(s)

Puff pastry

(Contains Wheat, Gluten)

½ piece

Apple

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

1 teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

¼ piece

Low sodium chicken stock cube

½ tablespoon

[Plant-based] butter

½ tablespoon

Olive oil

Nutrition Values

Calories832 kcal
Energy (kJ)3481 kJ
Fat40 g
Saturated Fat17 g
Carbohydrate79 g
Sugar13 g
Dietary Fiber11.4 g
Protein32 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Casserole with Lid
Oven Dish

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng in een kom de kippendijreepjes met de helft van de Surinaamse kruiden en 1/2 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.

Snijden
2

Was de aardappelen grondig en snijd daarna in kleine blokjes. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken.

Vulling maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak 5 - 6 minuten. Voeg de sperziebonen, aardappelblokjes, de overige Surinaamse kruiden en per persoon: 100 ml water en 1/4 kippenbouilonblokje toe. Meng goed en breng ruim op smaak met peper en zout. Dek af en laat 5 - 6 minuten pruttelen. Meng daarna de doperwten en 1 el bloem per persoon door de vulling.

Appel snijden
4

Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes en meng in een kom met 1 tl wittewijnazijn per persoon, peper en zout.

Tip: De appel gaat als bijgerecht naast het gerecht. Houd je van fruit in je eten? Dan kan je er ook voor kiezen om de appel in blokjes door de vulling te doen.

In de oven
5

Verdeel de vulling over een ovenschaal en dek af met het bladerdeeg. Snijd schuin enkele sneetjes in het bladerdeeg ter decoratie en zodat stoom kan ontsnappen. Bak de pastei 20 - 25 minuten in de oven.

Tip: Heb je een ei thuis? Klop deze dan los en bestrijk het bladerdeeg hiermee zodat het een mooie goudbruine korst krijgt.

Serveren
6

Verdeel de pastei over de borden. Serveer de appel erbij.