Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
Onion
2 piece
Garlic
75 g
Diced pumpkin
⅓ sachet(s)
BBQ spice rub
150 g
Pulled pork
1 sprig
Fresh rosemary
25 g
Organic crème fraîche
1 roll(s)
Puff pastry
(Contains Wheat May be present Milk)
5 g
Pumpkin seeds
¼ piece
Apple
¼ piece
Lemon
50 g
Mayonnaise
(Contains Mustard, Egg)
50 g
Rainbow slaw mix
75 g
Green beans
25 g
Piccalilli
½ tablespoon
Red wine vinegar
75 milliliters
Low sodium chicken stock
2 tablespoon
Olive oil
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de aardappelen in een kom met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Tip: Om afwas te besparen kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ rub toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled pork, bouillon, een takje rozemarijn en de crème fraîche toe. Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur.
Tip: Is de vulling erg vochtig? Haal de laatste paar minuten het deksel van de pan en kook in op hoog vuur.
Schep de pulled pork in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.
Tip: Trek eventuele grote stukken pulled pork voorzichtig met 2 vorken uit elkaar.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom: 1/2 el citroensap per persoon, de mayonaise, appel, rodekool, witte kool en wortel. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.
Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de sperziebonen 2 - 3 minuten. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roerbak nog 1 minuut.
Zet de pastei op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde aardappelen, de piccalilly en de citroenboontjes. Vergeet het takje rozemarijn niet in de pastei.