Pulled pork is niet weg te denken uit de Amerikaanse BBQ-cultuur. Het is zelfs zó populair dat ze er een National Pulled Pork Day voor hebben!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Half kruimige aardappelen
½ unit
Ui
½ unit
Knoflookteen
75 g
Pompoenblokjes
1 teaspoon
BBQ rub
150 g
Pulled pork
1 sprig
Verse rozemarijn
25 g
Biologische crème fraîche
(Contains Milk)
¼ roll(s)
Bladerdeeg
(Contains Gluten May be present Milk)
5 g
Pompoenpitten
(May be present Tree nuts, Sesame, Peanuts)
¼ unit
Appel
¼ unit
Biologische citroen
20 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
50 g
Rodekool, wittekool en wortel
75 g
Sperziebonen
25 g
Piccalilly
(Contains Gluten, Soy, Mustard)
75 milliliters
Kippen- of groentebouillon (ZT)
1.5 tablespoon
Olijfolie
½ tablespoon
Rode wijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Halveer de ui en snijd in dunne halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Was de aardappelen grondig en snijd in grove stukken. Meng de aardappelen in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, pompoenblokjes en BBQ rub toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn per persoon en verlaag het vuur. Voeg de pulled pork, bouillon, de takjes rozemarijn en de crème fraîche toe. Roer goed door, dek af en kook 6 - 8 minuten op laag vuur.
Schep de takjes rozemarijn uit de pan. Schep de pulled pork in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in en snijd de bovenkant kruislings in. Verdeel de pompoenpitten over het bladerdeeg en bak 15 - 20 minuten samen met de aardappelen in de oven.
Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en bewaar apart. Pers de citroen uit. Meng in een saladekom: 1/2 el citroensap per persoon, de mayonaise, appel, rodekool, wittekool en wortel. Breng op smaak met peper en zout, schep om en bewaar apart.
Breng water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in 3 - 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel onder koud water. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan. Roerbak de sperziebonen 2 - 3 minuten. Blus af met het overige citroensap en voeg 1/2 tl citroenrasp per persoon toe. Roerbak nog 1 minuut.
Zet de pastei op tafel. Serveer met de koolsalade, de geroosterde aardappelen, de piccalilly en de citroenboontjes.