Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en een sinaasappelsalade

Smeer de bovenkant van het bladerdeeg voor het bakken in met een laagje geklutst ei en bestrooi met pompoenpitten. Zo krijgt de pastei een feestelijk glimmend korstje.

Allergens:
Sulphites
Gluten
Tree nuts
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time1 hour
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

50 g

Wortel

60 g

Champignons

65 milliliters

Rode wijn

(Contains Sulphites)

1

Laurierblad

½

Biologische ontbijtkoek

(Contains Gluten May be present Egg, Soy, Tree nuts, Milk, Sesame, Lupin)

Bladerdeeg

(Contains Gluten May be present Milk)

200 g

Kruimige aardappelen

20 g

Veldsla

100 g

Sperziebonen

½ unit

Handsinaasappel

10 g

Hazelnoten

(Contains Tree nuts May be present Peanuts, Sesame)

150 g

Kalfsstoof

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

2 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3586 kJ
Calories857 kcal
Fat36 g
Saturated Fat15 g
Carbohydrate76 g
Sugar22 g
Dietary Fiber14 g
Protein44 g
Salt1.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Large Pan
Lid
Oven Dish
Salad Bowl
Potato Masher
Serving platter

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de helft van de wortel in kleine blokjes en de andere helft in lange reepjes. Snijd de champignons in kwarten. Hak de hazelnoten fijn.

Kalfsstoof bereiden
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een grote pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui en blokjes wortel 4 – 6 minuten. Voeg de champignons na 3 minuten toe. Blus af met de rode wijn en voeg dan de kalfsstoof toe. Roer goed en voeg het laurierblad toe. Smeer 1/2 el mosterd per persoon op één kant van de ontbijtkoek en leg deze met de mosterdkant naar beneden op de stoof in de pan. Dek af en kook 10 – 15 minuten op laag vuur.

Snijden
3

Schil ondertussen de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Pel de sinaasappel en snijd in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de hazelnoten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot gebruik. Breng ruim water aan de kook in twee pannen met deksel voor de sperziebonen en de aardappelen.

Pastei bakken
4

Schep de kalfsstoof in een ovenschaal die net iets kleiner is dan het bladerdeeg. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal. Stop de randen in en snijd de bovenkant kruiselings in. Bak 15 – 20 minuten in de oven. Kook de sperziebonen en reepjes wortel met een snuf zout in 8 – 10 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Puree maken
5

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg 1/2 el roomboter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur tot serveren. Meng in een saladekom de sinaasappelblokjes en de veldsla met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1tl witte balsamicoazijn.

Serveren
6

Verhit vlak voor serveren 1/2 el roomboter per persoon in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de boontjes, wortelreepjes en hazelnoten 1 – 2 minuten. Breng op smaak met peper en schep in een kom of serveerschaal. Serveer de salade met de pastei van kalfsstoof, de aardappelpuree en de wortelen en boontjes met hazelnoot. Vergeet niet het laurierblad uit de stoof te halen voor je hem eet!