Pastinaakcrème met varkensworst
Pastinaakcrème met varkensworst

Pastinaakcrème met varkensworst

met perenmoes en paarse wortel

Het is op en top herfst – daarom vind je in dit recept een van onze herfstfavorieten: pastinaak. Deze vergeten groente heeft een zoete, anijsachtige smaak, die in de pastinaakcrème goed tot zijn recht komt. Een ding is zeker: deze groente vergeet je niet snel meer! Laat je ons weten of het in de smaak viel?

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Pastinaak

50 g

Kruimige aardappelen

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

½ unit

Ui

100 unit

Paarse peen

2.5 g

Verse citroentijm

(May be present Celery)

1 unit

Peer

1 g

Varkenssaucijs

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

Not included in your delivery

drizzle

Melk

(Contains Milk)

¼ tablespoon

Olijfolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)4033 kJ
Calories964 kcal
Fat60 g
Saturated Fat27.2 g
Carbohydrate69 g
Sugar39.6 g
Dietary Fiber20 g
Protein27 g
Salt0.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Baking Sheet
Parchment Paper
Saucepan
Immersion blender

Cooking Steps

Pastinaak bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak. Schil of was de aardappel en snijd de pastinaak en de aardappel in grove stukken. Voeg de aardappel, pastinaak, slagroom en een scheutje melk toe aan een pan met deksel. Zorg dat alles net onder water staat en breng, afgedekt, aan de kook. Kook het geheel 18 – 20 minuten zachtjes. Giet daarna af, maar bewaar het kookvocht. Laat zonder deksel uitstomen.

Wortel roosteren
2

Snijd de paarse wortel in dunne plakjes. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm. Meng de plakjes wortel op een bakplaat met bakpapier met 1/4 el olijfolie per persoon, de helft van de citroentijm, peper en zout. Bak 20 – 25 minuten in de oven, of tot de wortel gaar is. Snijd de ui in halve ringen. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.

Perenmoes maken
3

Verhit een steelpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de blokjes peer en 2 el water per persoon toe. Breng, afgedekt, aan de kook en kook de peer 8 – 10 minuten op laag vuur. Roer daarna door en plet de peer dan tot moes met een vork. Bewaar tot gebruik.

Worst bakken
4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en varkensworst toe. Bak de varkensworst 2 – 3 minuten rondom bruin. Dek de pan af en bak 10 – 12 minuten op laag vuur. Keer regelmatig om.

Pastinaakcrème maken
5

Mix het pastinaak-aardappelmengsel met een staafmixer glad. Voeg 1/2 el roomboter toe en voeg beetje bij beetje het slagroomkookvochtmengsel toe, totdat er een gladde crème ontstaat. Breng de crème op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pastinaakcrème met de worst, ui en perenmoes. Verdeel de paarse wortel over de borden en garneer met de rest van de citroentijm.