Patatje Rendang
Patatje Rendang

Patatje Rendang

met kokosboontjes

Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Vastkokende aardappelen

100 g

Sperziebonen

½ unit

Rode paprika

75 milliliters

Kokosmelk

120 g

Rendang

(Contains Milk)

5 g

Kokosrasp

(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)

Not included in your delivery

to taste

Peper en zout

1 tablespoon

Zonnebloemolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3406 kJ
Calories814 kcal
Fat42 g
Saturated Fat23.5 g
Carbohydrate74 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber12 g
Protein27 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Paper Towel
Baking Sheet
Parchment Paper
Pan with Lid
Casserole with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frieten met een dikte van 1/2 cm van. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng in een kom de frieten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.

.
2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.

.
3

Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan zonder de deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.

.
4

Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes 10 - 12 minuten stoven.

.
5

Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de afgegoten sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

.
6

Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels op en naast. Serveer de sperziebonen ernaast.