Er zijn geen wijzigingen in de stappen en ingrediënten van dit recept ten opzichte van de informatie in jouw box.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
300 g
Vastkokende aardappelen
100 g
Sperziebonen
½ unit
Rode paprika
75 milliliters
Kokosmelk
120 g
Rendang
(Contains Milk)
5 g
Kokosrasp
(May be present Sesame, Peanuts, Tree nuts)
to taste
Peper en zout
1 tablespoon
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd er frieten met een dikte van 1/2 cm van. Dep de frieten droog met keukenpapier. Meng in een kom de frieten met 1/2 el zonnebloemolie per persoon en een flinke snuf zout. Verdeel de frieten over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 30 - 35 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snijd de rode paprika in dunne reepjes. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg een snufje zout en de sperziebonen toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 8 – 10 minuten zachtjes koken.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie in een hapjespan zonder de deksel op middelhoog vuur en bak de paprika 4 - 6 minuten.
Voeg de kokosmelk en rendang toe aan de paprika. Zet het vuur laag en laat de rendang met de deksel op de pan zachtjes 10 - 12 minuten stoven.
Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur, voeg de afgegoten sperziebonen en de kokosrasp toe en bak 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de frieten over de borden en schep de rendang hier deels op en naast. Serveer de sperziebonen ernaast.