Penne in aubergine-roomsaus
Penne in aubergine-roomsaus

Penne in aubergine-roomsaus

met semi-gedroogde tomaten, Italiaanse kaas en vers basilicum

In het Engels heet aubergine eggplant. De aubergine die men vroeger veel kweekte was namelijk kleiner, rond en wit - zoals een ei!

Allergens:
Gluten
Milk
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Aubergine

35 g

Semi-gedroogde tomatenmix

90 g

Penne

(Contains Gluten May be present Egg, Soy, Lupin, Mustard)

1 teaspoon

Paprikapoeder

50 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

30 g

Rucola

(May be present Celery)

25 g

Geraspte Italiaanse kaas

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1.5 tablespoon

Olijfolie

60 milliliters

Groentebouillon

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Bloem

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories925 kcal
Energy (kJ)3871 kJ
Fat54 g
Saturated Fat19 g
Carbohydrate80 g
Sugar12 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Bowl
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Bereid de bouillon. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm en hak de semi-gedroogde tomaten grof.

Aubergine bakken
2

Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Meng de blokjes aubergine in een kom met 1/2 el bloem per persoon. Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.

Saus maken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de ui, knoflook en semi-gedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg 1 tl paprikapoeder per persoon toe en bak 1 minuut mee. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de groentebouillon. Voeg de slagroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.

Serveren
4

Snijd het basilicum in reepjes en verdeel de rucola over diepe borden. Roer de penne, de aubergine, de helft van de Italiaanse kaas en de helft van het basilicum door de saus. Breng op smaak met peper en zout en schep de penne op de rucola. Garneer met de overige italiaanse kaas en het overige basilicum.