Penne in aubergineroomsaus met burrata
Penne in aubergineroomsaus met burrata

Penne in aubergineroomsaus met burrata

met walnoten, basilicumcrème en zongedroogde tomaten

Een avondje uitpakken zonder je spaarpot te breken? Onze klassiekers toverden we om in een speciale editie met luxe twist en vol verrassende smaken.

Tags:
Veggie
Family
Allergens:
Wheat
Milk
Walnuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

½ piece

Garlic

½ piece

Eggplant

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

50 g

Cooking cream

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil

(May be present Celery)

20 g

Arugula

½ bulb(s)

Burrata

(Contains Milk)

½ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

10 g

Chopped walnuts

(Contains Walnuts May be present Peanuts, Tree nuts, Sesame)

10 milliliters

Basil crème

30 g

Sundried tomatoes

Not included in your delivery

½ tablespoon

Flour

½ tablespoon

Balsamic vinegar

60 milliliters

Low sodium vegetable stock

1.5 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3836 kJ
Calories917 kcal
Fat48.7 g
Saturated Fat15.5 g
Carbohydrate87.6 g
Sugar18.6 g
Dietary Fiber11.2 g
Protein26.6 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Tall-Sided Pan
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de zongedroogde tomaten grof.

Tip: Is het lastig om 60 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer, of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Aubergine bakken
2
  • Kook de pasta 10 - 12 minuten in de pan. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Meng de aubergine met 1/2 el bloem per persoon.
  • Verhit 1 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten rondom bruin.
Saus maken
3
  • Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak de ui, knoflook en zongedroogde tomaten 3 - 4 minuten. Voeg de Siciliaanse kruidenmix toe en bak 1 minuut mee.
  • Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon en de bouillon.
  • Voeg de kookroom toe en kook nog 4 - 5 minuten op laag vuur.
Serveren
4
  • Snijd het basilicum in reepjes.
  • Roer de pasta, de aubergine en de basilicumcrème door de saus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta in diepe borden. Verdeel de burrata over de pasta.
  • Garneer met de walnootstukjes, de rucola en het basilicum.

Weetje: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.