Penne met romige geitenkaassaus
Penne met romige geitenkaassaus

Penne met romige geitenkaassaus

met prei, champignons en amandelen

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of Parmezaanse kaas?

Tags:
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

25 g

Grated mature goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh thyme & oregano

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3880 kJ
Calories927 kcal
Fat51.3 g
Saturated Fat25.8 g
Carbohydrate80.9 g
Sugar13.9 g
Dietary Fiber5.8 g
Protein33.2 g
Salt2.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Colander
Casserole

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water.
  • Kook de penne 9 - 11 minuten (zie Tip).
  • Giet af, maar bewaar een beetje kookvocht en laat uitstomen.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle pasta, maar gebruik 2/3. De overige pasta kun je de volgende dag in een lunchsalade verwerken.

Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van de tijm en oregano en snijd de oreganoblaadjes fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groentemix samen met de knoflook en de verse kruiden 3 - 5 minuten.
  • Hak ondertussen de amandelen grof.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.

Saus maken
3
  • Voeg de kookroom, zachte geitenkaas, honing, wittewijnazijn en mosterd toe aan de pan met groenten.
  • Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht van de pasta toe aan de saus.
  • Verhit de saus nog 2 - 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte geitenkaas en de amandelstukjes.