Penne met romige geitenkaassaus
Penne met romige geitenkaassaus

Penne met romige geitenkaassaus

met prei, champignons en amandelen

Wist je dat verse geitenkaas niet alleen een goede smaakmaker is, maar ook een perfect zoutarmer alternatief voor harde kazen zoals Goudse of Parmezaanse kaas?

Tags:
Veggie
Quick Prep
Allergens:
Wheat
Milk
Almonds
Peanuts

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time15 minutes
Cooking Time10 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

½ piece

Garlic

200 g

Vegetable mix with mushrooms

(May be present Celery)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Fresh goat's cheese

(Contains Milk)

10 g

Salted almonds

(Contains Almonds, Peanuts May be present Tree nuts, Sesame)

25 g

Grated mature goat's cheese

(Contains Milk)

5 g

Fresh basil & oregano

⅓ sachet(s)

Dried thyme

⅓ piece

Lemon

Not included in your delivery

½ teaspoon

Mustard

½ tablespoon

Olive oil

¼ piece

Low sodium mushroom or vegetable stock cube

½ teaspoon

Honey [or plant-based alternative]

½ teaspoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3577 kJ
Calories855 kcal
Fat42 g
Saturated Fat21.6 g
Carbohydrate83.3 g
Sugar13 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein32.7 g
Salt1.6 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole

Cooking Steps

Pasta koken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de pasta.
  • Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan met water. 
  • Kook de pasta 9 - 11 minuten (zie Tip).
  • Bewaar wat van het kookvocht, giet daarna af en laat uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Ris de blaadjes van het basilicum en de oregano en snijd fijn.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Roerbak de groentemix samen met de knoflook, de verse kruiden en 1 el tijm per persoon 3 - 5 minuten.
  • Hak ondertussen de amandelen grof. Snijd de citroen in 6 partjes.
Saus maken
3
  • Voeg de kookroom, verse geitenkaas, honing, wittewijnazijn en mosterd toe aan de pan met groenten. Meng alles goed en voeg eventueel wat kookvocht toe aan de saus.
  • Verhit de saus nog 2 - 3 minuten.
  • Knijp het sap van 1 citroenpartje per persoon erboven en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de pasta toe aan de hapjespan en meng goed.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over diepe borden.
  • Garneer met de geraspte geitenkaas en de amandelen.
  • Serveer met de overige citroenpartjes.

Weetje: Wist je dat paddenstoelen een bron zijn van vitamine B2? Dit houdt je energie op peil en voorkomt ontstekingen. Vooral voor vegetariërs en veganisten is het belangrijk om erop te letten dat je genoeg van deze vitamine binnenkrijgt.