Penne met rundergehakt en kruidenroomkaas
Penne met rundergehakt en kruidenroomkaas

Penne met rundergehakt en kruidenroomkaas

met salsa, spinazie en geraspte kaas

Wist je dat oregano één van de meest gebruikte kruiden wereldwijd is? Zo heeft oregano een vaste waarde in de Mediterraanse en Mexicaanse keuken.

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

100 g

Beef mince with Italian seasoning

(May be present Celery, Soy, Gluten, Egg, Mustard)

¼ sachet(s)

Dried oregano

50 g

Spinach

25 g

Herbed cream cheese

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

15 g

Grated Gouda

(Contains Milk)

Not included in your delivery

0.15 piece

Low sodium chicken stock cube

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3397 kJ
Calories812 kcal
Fat38.3 g
Saturated Fat15.8 g
Carbohydrate75.6 g
Sugar6.9 g
Dietary Fiber8 g
Protein37.8 g
Salt1.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bewaar een beetje kookvocht, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe. Bak nog 3 - 4 minuten.
  • Scheur de spinazie boven de pan en verwarm tot de spinazie is geslonken.
  • Voeg de kruidenroomkaas toe en verkruimel het bouillonblokje boven de hapjespan. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. 
Saus maken
3
  • Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.
  • Meng in een kom de tomaat met per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Serveren
4
  • Meng de penne door de romige spinazie, voeg eventueel wat kookvocht toe en verwarm nog 1 minuut.
  • Verdeel de penne met saus over de borden.
  • Garneer met de tomatensalsa en de geraspte kaas.