Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
1 piece
Garlic
90 g
Penne
100 g
Beef mince with Italian seasoning
⅓ sachet(s)
Dried oregano
100 g
Spinach
40 g
Herbed cream cheese
1 piece
Tomato
25 g
Grated Pecorino DOP
to taste
Salt and pepper
1 teaspoon
Extra virgin olive oil
0.13 piece
Low sodium chicken stock cube
¼ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
White balsamic vinegar
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de penne 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe en bak nog 3 - 4 minuten. Scheur de spinazie boven de pan en verwarm totdat de spinazie is geslonken.
Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.
Voeg de kruidenroomkaas toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Meng in een kom de tomaat met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas.
Meng de penne en de helft van de pecorino door de spinazie à la crème en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de penne met saus over de borden. Garneer met de tomatensalsa en de overige pecorino.