Penne met spinazie à la crème en rundergehakt
Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

Penne met spinazie à la crème en rundergehakt

met een frisse tomatensalsa

Heb je niet alle spinazie gebruikt? Maak dan van de rest van de spinazie een smoothie met banaan, kokosmelk en chiazaad.

Tags:
Family

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Penne

100 g

Beef mince with Italian seasoning

⅓ sachet(s)

Dried oregano

100 g

Spinach

40 g

Herbed cream cheese

1 piece

Tomato

25 g

Grated Pecorino DOP

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

1 teaspoon

Extra virgin olive oil

0.13 piece

Low sodium chicken stock cube

¼ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

White balsamic vinegar

Nutrition Values

Calories967 kcal
Energy (kJ)4047 kJ
Fat48 g
Saturated Fat22 g
Carbohydrate76 g
Sugar10 g
Dietary Fiber4.8 g
Protein54 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Kook de penne 14 - 16 minuten. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een hapjespan. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg het rundergehakt en 1 tl oregano per persoon toe en bak nog 3 - 4 minuten. Scheur de spinazie boven de pan en verwarm totdat de spinazie is geslonken.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waaronder ijzer. IJzer is essentieel voor het vervoeren van zuurstof in ons lichaam, wat bijdraagt aan een energiek gevoel.

Saus maken
3

Voeg de kruidenroomkaas toe, verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de hapjespan en meng goed. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes. Meng in een kom de tomaat met per persoon 1 tl extra vierge olijfolie en 1 tl witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan de helft van de kruidenroomkaas en de helft van de geraspte Italiaanse kaas.

Serveren
4

Meng de penne en de helft van de pecorino door de spinazie à la crème en verwarm nog 1 minuut. Verdeel de penne met saus over de borden. Garneer met de tomatensalsa en de overige pecorino.