Penne met warmgerookte zalm
Penne met warmgerookte zalm

Penne met warmgerookte zalm

in romige prei-spinaziesaus met dille en citroen

Stroeve tanden van de spinazie? Dat ga je tegen door er calciumrijke ingrediënten bij te eten - zoals de room en kaas in dit gerecht.

Allergens:
Wheat
Milk
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Leek

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

75 g

Cooking cream

(Contains Milk)

50 g

Spinach

75 g

Hot smoked salmon flakes

(Contains Fish)

15 g

Grated mature cheese

(Contains Milk)

½ piece

Lemon

2.5 g

Fresh dill

(May be present Celery)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

½ tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3253 kJ
Calories777 kcal
Fat31.7 g
Saturated Fat13.2 g
Carbohydrate82.6 g
Sugar13.5 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein38 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan
Casserole with Lid

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de penne.
  • Halveer de prei in de lengte en snijd in halve dunne ringen.
  • Snipper de ui.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
Prei bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op hoog vuur.
  • Bak de knoflook, ui en prei 4 - 5 minuten. Blijf goed roeren.
  • Kook de penne 10 - 13 minuten in de pan. Giet af en laat uitstomen. 
Saus afmaken
3
  • Voeg de kookroom toe aan de prei en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Dek af en laat 8 - 10 minuten stoven.
  • Voeg op het laatste moment handje voor handje de spinazie toe en roer door tot het geslonken is.
  • Meng de zalmsnippers en de helft van de kaas erdoor en verhit de saus opnieuw.
  • Snijd de citroen in partjes en knijp 1/4 citroen per persoon uit in de saus. Breng flink op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd de dille fijn.
  • Verdeel de pasta over de borden en schep de prei-spinaziesaus met zalm erover.
  • Garneer met de dille, de overige kaas en de overige citroenpartjes.