Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus
Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus

Penne met witlof en paddenstoelenroomsaus

met verse krulpeterselie

Tags:
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

90 g

Penne

½ piece

Onion

1 piece

Garlic

1 piece

Endive

100 g

Pre-cut ​​mushroom mix

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

2.5 g

Fresh curly parsley

Not included in your delivery

1 tablespoon

Red wine vinegar

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories566 kcal
Energy (kJ)2367 kJ
Fat53.1 g
Saturated Fat23.3 g
Carbohydrate12.1 g
Sugar10 g
Dietary Fiber4.7 g
Protein7.3 g
Salt0.9 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Casserole

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de penne en kook de penne afgedekt, 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 
  •  Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Witlof snijden
2
  • Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. 
  • Verwijder de harde kern en snijd het witlof in fijne halve ringen.
Saus maken
3
  • Verhit de olijfolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui en knoflook 2 -3 minuten.
  • Voeg de paddenstoelen en het grootste deel van de witlof toe (zie TIP) en bak 4 - 6 minuten op middelhoog vuur.  
  • Blus af met de slagroom en rodewijnazijn (zie TIP) en verkruimel het bouillonblokje erboven, roer goed door. 
  • Kook de saus nog 3 minuten op middellaag vuur en breng op smaak met peper en eventueel zout.

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang dan de rodewijnazijn door witte wijn, deze zorgt ook voor mooie frisse zuren in het gerecht.

Mengen en serveren
4
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. 
  • Schep de penne door de saus en verwarm al roerende zodat alle smaken goed verdeeld zijn. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Serveer de penne in diepe borden. Bestrooi met de overige witlof en garneer met de krulpeterselie.

Tip: Wist je dat dit gerecht meer dan 250 g groente bevat?