Pistachenootjes voegen niet alleen smaak toe, maar ook de nodige hoeveelheid vitamine B1 en magnesium!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
90 g
Penne
10 g
Pistachio nuts
20 g
Grated Pecorino DOP
½ piece
Eggplant
½ piece
Courgette
100 milliliters
Cooking cream
(Contains Milk)
5 g
Fresh basil
½ piece
Onion
to taste
Salt and pepper
1 tablespoon
Flour
1 tablespoon
Olive oil
0.1 piece
Low sodium vegetable stock cube
½ tablespoon
White wine vinegar
Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aubergine, courgette en de ui, afgedekt, 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om. Hak de pistachenoten grof.
Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn. Mix de room, de ongesneden basilicumblaadjes, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout in een hoge kom met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is. Blus de groenten in de hapjespan af met ½ el wittewijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken.
Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar mengen. Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum. Garneer met de overige geraspte pecorino en de gehakte pistachenoten.