Penne met zelfgemaakte basilicumroom
Penne met zelfgemaakte basilicumroom

Penne met zelfgemaakte basilicumroom

met zachte aubergine, courgette en pecorino

Pecorino is een Italiaanse schapenkaas en lijkt op Parmigiano Reggiano, maar wordt korter gerijpt en heeft daardoor een zachtere smaak.

Tags:
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Wheat
Milk
Sulphites

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time25 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Garlic

90 g

Penne

(Contains Wheat May be present Mustard, Soy)

20 g

Grated Pecorino DOP

(Contains Milk)

½ piece

Eggplant

½ piece

Courgette

100 milliliters

Cooking cream

(Contains Milk)

10 g

Fresh basil

½ piece

Onion

8 milliliters

Crema di balsamico

(Contains Sulphites)

Not included in your delivery

¼ piece

Low sodium vegetable stock cube

1 tablespoon

Olive oil

1 tablespoon

Flour

½ tablespoon

White wine vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)3619 kJ
Calories865 kcal
Fat41.7 g
Saturated Fat18.9 g
Carbohydrate91.7 g
Sugar17.7 g
Dietary Fiber5.2 g
Protein26.1 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Salad Bowl
Pan with Lid
Casserole with Lid
High-Sided Bowl
Stick Blender

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de pasta.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui fijn. Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm.
  • Meng de aubergineblokjes in een saladekom met 1 el bloem per persoon, peper en zout.
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

Weetje: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Groenten bereiden
2
  • Kook de penne, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aubergine en de ui, afgedekt, 3 - 4 minuten.
  • Voeg de courgette toe en bak het geheel nog 6 - 8 minuten, of tot het rondom bruin kleurt. Breng op smaak met peper en zout en schep regelmatig om.
Basilicumroom maken
3
  • Pluk de basilicumblaadjes. Houd de helft apart en snijd de andere helft fijn.
  • Mix in een hoge kom de room, de ongesneden basilicumblaadjes, 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout met een staafmixer tot het basilicum goed fijn is.
  • Blus de groenten in de hapjespan af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur en voeg de knoflook en de basilicumroom toe aan de hapjespan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon erboven. Laat het geheel 3 - 4 minuten inkoken.
Serveren
4
  • Voeg de penne en de helft van de geraspte pecorino toe aan de hapjespan en verwarm al roerend nog 1 - 2 minuten op middelhoog vuur, zodat de penne en de saus goed met elkaar mengen.
  • Verdeel de penne over de borden en garneer met het fijngesneden basilicum.
  • Garneer met de overige geraspte pecorino en de balsamicocrème.