Zin om te variëren? Ook typisch Peruaans is quinoa. Maak dit gerecht de volgende keer eens met deze rijstvervanger!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
Onion
150 g
Sweet potato
⅓ pack
Black beans
⅓ sachet(s)
Mexican-style spices
¼ piece
Red chili pepper
1 piece
Tomato
10 g
Fresh coriander
(May be present Celery)
75 g
White long grain rice
25 g
Greek-style cheese
(Contains Milk)
30 g
Mango ketchup
(Contains Sulphites)
50 g
Organic full-fat yogurt
(Contains Milk)
½ piece
Bell pepper
1 teaspoon
White wine vinegar
1 tablespoon
Extra virgin olive oil
¼ piece
Low sodium vegetable stock cube
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de ui in kwarten. Snijd de paprika in smalle repen. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 2 cm. Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet.
Meng in een kom de ui, paprika en zoete aardappel met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak), peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om. Verdeel de laatste 8 - 10 minuten de zwarte bonen naast de ui, paprika en zoete aardappel. Breng op smaak met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout.
Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn met 1 el extra vierge olijfolie. Voeg de rode peper, tomaat en koriander toe en breng op smaak met peper en zout.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de rijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen (zie Tip).
Tip: Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle benodigde rijst, maar gebruik de helft. De overige rijst is heerlijk in een soep of lunchsalade de volgende dag.
Verkruimel de witte kaas.
Weetje: Door minder vlees te eten, belast je het milieu ook minder. Op voedingsstoffen hoef je bij dit vegetarische gerecht niets in te leveren: door de groenten krijg je veel ijzer binnen.
Verdeel de rijst over de borden en schep de salsa erop zodat de smaken van de salsa in de rijst trekken. Schep de zoete aardappel met de ui, paprika en bonen ernaast. Serveer de yoghurt bij de zoete aardappel en garneer met de witte kaas en de mangoketchup.