Parelcouscous met witte kaas
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en pompoenpitten

Het loont om een ui zorgvuldig te pellen - van alle ringen zit in de buitenste de meeste voedingsstoffen!

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Onion

⅓ piece

Carrot

125 g

Mushrooms

75 g

Sweet potato

75 g

Giant couscous

(Contains Tarwe May be present Ei, Mosterd, Soja, Lupine)

10 g

Pumpkin seeds

(May be present Pinda's, Noten, Sesamzaad)

50 g

Greek-style cheese

(Contains Melk (inclusief lactose))

⅓ sachet(s)

Peruvian-style spice mix

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olive oil

175 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

White balsamic vinegar

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2838 kJ
Calories678 kcal
Fat25 g
Saturated Fat10.8 g
Carbohydrate81.8 g
Sugar16.6 g
Dietary Fiber13.9 g
Protein27.1 g
Salt2.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Paper Towel
Baking Sheet with Baking Paper
Tall-Sided Pan
Bowl

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snipper ondertussen de ui en snijd de wortel in kleine blokjes. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken. Was of schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ongeveer 1 1/2 cm.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige ingrediënten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, wortel, champignons en zoete-aardappelblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe als de parelcouscous te snel droogkookt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Smaakmakers bereiden
4

Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur en bak de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Verkruimel ondertussen de witte kaas.

Mengen
5

Meng in een kom de ovengroenten, de witte balsamicoazijn en de Peruaanse kruiden door de parelcouscous. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de witte kaas en de geroosterde pompoenpitten.