Peruaanse aardappelsoep met feta
Peruaanse aardappelsoep met feta

Peruaanse aardappelsoep met feta

Met courgette, cashewnoten en komijn

In Peru kun je in elk dorp de bijzondere aardappelsoep locro de papa eten. Elk gezin heeft zijn eigen familierecept. Vandaag maak je een vegetarische variant van deze vullende maaltijdsoep, die je rijkelijk versiert met verschillende toppings en extra op smaak brengt met komijn.

Allergens:
Milk
Peanuts
Tree nuts
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

100 g

Zoete aardappel

125 g

Vastkokende aardappelen

½ unit

Courgette

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

1 unit

Witte ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3205 kJ
Calories766 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate92 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber9 g
Protein24 g
Salt5.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Lid
Large Pan
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers of snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Schil de bataat en de aardappelen (milva) en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de bataat toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en bataat 15 minuten zachtjes koken.

Garnering voorbereiden
3

Snijd ondertussen de koriander grof en snijd de feta in blokjes. Hak de cashewnoten grof. Bak de witte ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de feta, cashewnoten, gebakken courgette en koriander. Serveer met de ciabatta.