Peruaanse aardappelsoep met feta
Peruaanse aardappelsoep met feta

Peruaanse aardappelsoep met feta

Met courgette, cashewnoten en komijn

Deze maaltijdsoep is geïnspireerd op locro de papa uit Peru. Deze aardappelsoep vind je niet alleen bij Peruaanse gezinnen op tafel, het is een favoriet in heel Zuid-Amerika. Vandaag maak je een vegetarische variant met komijn en toppings zoals cashewnoten en feta.

Allergens:
Milk
Peanuts
Tree nuts
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

100 g

Zoete aardappel

125 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Courgette

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

2 bunch

Verse koriander

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3197 kJ
Calories764 kcal
Fat32 g
Saturated Fat11.9 g
Carbohydrate92 g
Sugar19.3 g
Dietary Fiber12 g
Protein21 g
Salt5.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Stove
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Immersion blender
Plate

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de bataat af. Schil de bataat en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de bataat toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en bataat in 15 minuten zachtjes gaar koken.

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de feta in blokjes. Hak de gezouten cashewnoten grof. Bak de bruine ciabatta 6 – 8 minuten in de oven.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 – 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de feta, de cashewnoten, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.