Peruaanse aardappelsoep met feta
Peruaanse aardappelsoep met feta

Peruaanse aardappelsoep met feta

Met courgette, cashewnoten en komijn

Deze maaltijdsoep is geïnspireerd op locro de papa uit Peru. Deze aardappelsoep vind je niet alleen bij Peruaanse gezinnen op tafel, het is een favoriet in heel Zuid-Amerika. Vandaag maak je een vegetarische variant met komijn en toppings als cashewnoten en feta.

Allergens:
Milk
Peanuts
Tree nuts
Gluten
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Knoflookteen

½ unit

Ui

100 g

Zoete aardappel

125 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Courgette

1 teaspoon

Gemalen komijnzaad

1 teaspoon

Paprikapoeder

2.5 g

Verse koriander

(May be present Celery)

50 g

Feta

(Contains Milk)

10 g

Gezouten cashewnoten

(Contains Peanuts, Tree nuts)

1 unit

Bruine ciabatta

(Contains Gluten, Soy, Milk)

Not included in your delivery

350 milliliters

Groentebouillon

1 tablespoon

Olijfolie

1 teaspoon

Zwarte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3238 kJ
Calories774 kcal
Fat32 g
Saturated Fat10.2 g
Carbohydrate95 g
Sugar22.1 g
Dietary Fiber12 g
Protein22 g
Salt6.3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Immersion blender

Cooking Steps

Snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van een 1/2 cm.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat de aardappelen en zoete aardappel 15 minuten zachtjes koken.

Snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de feta in blokjes. Hak de gezouten cashewnoten grof. Bak de bruine ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

Bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de feta, de cashewnoten, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.